"Φιστικούπολη"

H "Φιστικούπολη"

Η "Φιστικούπολη" είναι ένα κατάστημα με παραδοσιακά προϊόντα, γνήσιο φιστίκι Αίγινας ΠΟΠ και καταπληκτικό παγωτό φιστίκι, που βρίσκεται στο ισόγειο του Ξενοδοχείου "Ammoudia", στην Αγία Μαρίνα της Αίγινας.

Η Αίγινα είναι το πρώτο μέρος στην Ελλάδα που καλλιεργήθηκε η φιστικιά, από τα τέλη του 19ου αιώνα. Το φιστίκι της Αίγινας ξεχωρίζει για την ποιότητα του, το άρωμα και τη γεύση του, γιατί στην παραγωγή του συνδυάζονται το ξηροθερμικό κλίμα, η λιγοστή υγρασία που υπάρχει λόγω της θάλασσας και η καλλιέργεια του στα ασβεστολιθικά εδάφη του νησιού μας.

  • Ανώτερη ποιότητα
  • Εξαιρετικό άρωμα
  • Υπέροχη γεύση
  • Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης

Παραδοσιακά προϊόντα

Γνήσια φιστίκια Αιγίνης

Υπέροχο παγωτό φιστίκι

Κοντινά αξιοθέατα που σας προτείνουμε

Πολύ κοντά στην Αγία Μαρίνα βρίσκονται το φημισμένο Μοναστήρι του Αγίου Νεκτάριου, καθώς και ο Ναός της Αφαίας ο οποίος είναι δωρικού ρυθμού, χτισμένος το 500 π.Χ. Ετσι μπορεί να συνδυάσετε τη διαμονή σας στην κοσμοπολίτικη Αγία Μαρίνα με τις επισκέψεις σας στο Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου και στο Ναό της Αφαίας. Ο Ναός της Αφαίας διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση και συγκεκριμένα σώζονται 24 από τις 34, συνολικά κολώνες του ναού, ενώ αξίζει να θαυμάσετε και την εκκλησία του Μοναστηριού του Αγίου Νεκτάριου με τα δύο ψηλά καμπαναριά και τις τέσσερις σειρές από παράθυρα που για επιστέγασμα έχουν όλα κόκκινα τόξα....

περισσοτερα


Δραστηριότητες στην Αίγινα

Η Αίγινα, εκτός από τις παραλίες της, την πρασινογάλαζη θάλασσα, τις ρομαντικές βόλτες, την ηρεμία και τη νυχτερινή διασκέδαση, σας προσφέρει έντονες δραστηριότητες, αφού συνδυάζει άψογα το βουνό και τη θάλασσα, με σκοπό να σας μείνουν αξέχαστες οι ημέρες των διακοπών που θα περάσετε στο νησί με τους φίλους σας ή με τις οικογένειές σας.

περισσοτερα

Σε απόσταση αναπνοής από την αμμουδερή παραλία της Αγίας Μαρίνας