Αγία Μαρίνα Αίγινας

Αγία Μαρίνα Αίγινας

Ο δρόμος από την πόλη της Αίγινας, περνά ανάμεσα από δάση πεύκων, συναντά το φημισμένο Μοναστήρι του Αγίου Νεκτάριου, την Μεσαιωνική Παλαιοχώρα με τις παλιές Εκκλησίες, καθώς και τον Ναό της Αφαίας, ο οποίος είναι δωρικού ρυθμού, χτισμένος το 500 π.Χ, για να καταλήξει στην Αγία Μαρίνα.

Η Αγία Μαρίνα είναι ένας πάρα πολύ γνωστός και αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός και για τους Έλληνες και τους ξένους. Έχει μία μεγάλη αμμουδερή παραλία, άριστα οργανωμένη, με ρηχά νερά, ιδανική για οικογένειες με παιδιά, με θαλάσσια σπορ, που έχει μήκος 500 μέτρα. Μπορείτε να ενοικιάσετε θαλάσσια ποδήλατα, κανό και να παίξετε βόλεϋ στο νερό,

Εκτός από αυτή την παραλία υπάρχει βόρεια της προκυμαίας που πιάνει το πλοίο, μία βραχώδης ακτή κατάλληλη για μπάνιο και υποβρύχιο ψάρεμα. Στη παραλία του οικισμού υπάρχει η Εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, που γιορτάζει με μεγάλη λαμπρότητα στις 17 του Ιουλίου.

Στην Αγία Μαρίνα υπάρχουν bar, cafe, παραθαλάσσιες γραφικές ταβέρνες, καταστήματα λαϊκής τέχνης, minimarket, supermarket, κρεοπωλεία, αρτοποιεία και ο,τι άλλο ζητήσετε.

Στην Αγία Μαρίνα μπορείτε να έρθετε είτε απ'ευθείας από το λιμάνι του Πειραιά με πλοίο που δεν παιρνει αυτοκίνητα, είτε με ferry boat που εκτελούν τα δρομολόγια από τον Πειραιά στο λιμάνι της Αϊγινας. Στη συνέχεια από την πόλη της Αίγινας έρχεστε στην Αγία Μαρίνα με λεωφορεία της τοπικής συγκοινωνίας.

Η Αγία Μαρίνα βρίσκεται πολύ κοντά στο Μοναστήρι του Αγίου Νεκτάριου, στη Μεσαιωνική Παλαιοχώρα και στο Ναό της Αφαίας, στα οποία μπορείτε να περιηγηθείτε με μικρές ημερήσιες εκδρομές.

Η παραλία της Αγίας Μαρίνας είναι η πρώτη παραλία στην ιστορία της Αίγινας και του Αργοσαρωνικού που βραβεύτηκε το 2013 με γαλάζια σημαία.

Αιγινήτικη φιλοξενία

Ευχάριστο, οικογενειακό και φιλόξενο περιβάλλον

Δίπλα στον κεντρικό δρόμο

Απέχει 30 μέτρα από τον κεντρικό δρόμο

Αμμουδερή παραλία

Απέχει 10 μέτρα από την παραλία της Αγίας Μαρίνας

Κοντινά αξιοθέατα που σας προτείνουμε

Πολύ κοντά στην Αγία Μαρίνα βρίσκονται το φημισμένο Μοναστήρι του Αγίου Νεκτάριου, καθώς και ο Ναός της Αφαίας ο οποίος είναι δωρικού ρυθμού, χτισμένος το 500 π.Χ. Ετσι μπορεί να συνδυάσετε τη διαμονή σας στην κοσμοπολίτικη Αγία Μαρίνα με τις επισκέψεις σας στο Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου και στο Ναό της Αφαίας. Ο Ναός της Αφαίας διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση και συγκεκριμένα σώζονται 24 από τις 34, συνολικά κολώνες του ναού, ενώ αξίζει να θαυμάσετε και την εκκλησία του Μοναστηριού του Αγίου Νεκτάριου με τα δύο ψηλά καμπαναριά και τις τέσσερις σειρές από παράθυρα που για επιστέγασμα έχουν όλα κόκκινα τόξα....

περισσοτερα


Δραστηριότητες στην Αίγινα

Η Αίγινα, εκτός από τις παραλίες της, την πρασινογάλαζη θάλασσα, τις ρομαντικές βόλτες, την ηρεμία και τη νυχτερινή διασκέδαση, σας προσφέρει έντονες δραστηριότητες, αφού συνδυάζει άψογα το βουνό και τη θάλασσα, με σκοπό να σας μείνουν αξέχαστες οι ημέρες των διακοπών που θα περάσετε στο νησί με τους φίλους σας ή με τις οικογένειές σας.

περισσοτερα

Σε απόσταση αναπνοής από την αμμουδερή παραλία της Αγίας Μαρίνας